İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi

ETİLER MAH. EDİNCİK SK. NO: 12 BEŞİKTAŞ / İSTANBUL
Vizyon
Teknoloji ve iletişimin hızla geliştiği günümüz dünyasında kültür ve sanat etkinlikleri küresel bir bakışla takip edilmektedir. Müzik alanı; yorumculuk, akademik çalışmalar, çalgı yapımcılığı, kayıt teknolojisi gibi branşlarla temsil edilirken farklı milletlere ait müzik türleri daha tanınır bir hale gelmiştir. Ayrıca müziğin evrensel dili sayesinde “dünya müzisyeni” tabiri günümüzde çok kullanılan bir söyleme dönüşmüştür. İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi’nde verilen eğitim öğrencilerimizin evrensel müzik dünyası ile entegre olabilmelerini sağlayacak program ve müfredata sahiptir.
Misyon
İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi’nin en önemli misyonu Türk Müziğinin tanıtılması, geliştirilmesi ve uluslararası sanat ortamlarında seçkin bir yer edinmesinde rol oynayacak genç sanatçılar yetiştirmektir. Türk sanatının farklı ülkelerde temsil edilebilmesi için güçlü temsilcilere ihtiyaç vardır. Bu temsilcilerin her şeyden önce kendi kültürel değerlerine hakim olmaları gerekir. Yaşadığımız coğrafyanın zengin makam türlerini, çalgılarını, formlarını ve edebiyatını okulumuzda öğrenecek olan gençlerimiz daha donanımlı hale geleceklerdir. Itri, Dede Efendi, Abdülkadir Meragi, Sümmani, Aşık Veysel, Leyla Saz, Neveser Kökdeş ve Muharrem Ertaş gibi değerlerin yetiştiği bu topraklarda yeni ozanlar, besteciler ve şairler yetişecektir. Bu bağlamda öğrencilerimizin mesleki eğitimlerinin yanı sıra zihinsel gelişimleri, beceri ve hareket kabiliyetlerinin iyileştirilmesine yön verecek modern eğitim yöntemleri uygulanacaktır. Geleneksel müzik değerleriyle yetişecek olan öğrencilerimiz uluslararası mecralarda Türk müziği temsil faaliyetlerini yürüteceklerdir.
Meslek Liseleri Sanatla Buluşuyor Projesi 2020-2021 İstanbul il 1.liği
09:15/16:15
Ulaşım
58N-FATİH SULTAN MEHMET-KABATAŞ RİNG HATTI OTOBÜSÜ/ 59N-ŞİŞLİ-FATİH SULTAN MEHMET RİNG HATTI OTOBÜSÜ İLE TEPECİK SOKAK DURAĞINDA İNEREK ULAŞIM SAĞLANABİLİR.
OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNDEDİR.
Hazırlık Türk Sanat Müziği:30 Hazırlık Türk Halk Müziği:30
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz Özel Yetenek Sınavının %70´i ve Ortaöğretim Başarı Puanının %30 ortalamasıyla öğrenci kabul etmektedir.
Proje Çalışmaları
Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) ile 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında ´Sanatla Engelleri Aşıyoruz´ projesini yürütmektedir.