T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi

2023 YETENEK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI VE ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER


İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ITRİ GÜZEL SANATLAR LİSESİ

TÜRK SANAT MÜZİĞİ(HAZIRLIK) VE TÜRK HALK MÜZİĞİ(HAZIRLIK) BÖLÜMLERİ

YETENEK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI


Yetenek Sınavı Başvuru Tarihleri:

27Haziran - 06 Temmuz 2023 tarihleri arasında bireysel olarak Veli tarafından E-okul üzerinden veya EK-1 Formu doldurup okul idaresine teslim etmek kaydıyla Okul İdaresi tarafından Veli adına Bireysel Başvuru yapılabilecektir.

 Başvuru sırasında;

a) Adaylar Yetenek Sınavına girmek için okul türü ve alan farklılığına bakılmaksızın (güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liseleri) en fazla 3 (üç) tercihte bulunabilecektir. Bu tercihler aynı okulun farklı alanları olabileceği gibi birden fazla okulda aynı veya farklı alanlar da olabilecektir.  


b) Özel eğitim ihtiyacı olan tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alacak, geçerli "Engelli Sağlık Kurulu Raporu" ve ortaöğretim kademesine yönelik "Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu" ya da "ÇÖZGER" sahibi adaylar Yetenek Sınavına belgeleriyle birlikte geleceklerdir. ÇÖZGER sahibi adaylar başvuru tarihleri arasında MERNİS sisteminde kayıtlı ikamet adreslerinin bulunduğu ildeki okulları tercih edeceklerdir. Söz konusu adaylar belgelerini Yetenek Sınavı öncesinde gerekli tedbirlerin alınması amacıyla tercih ettikleri okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir. 


c) Adaylar, Yetenek Sınavına girmelerine engel teşkil edebilecek bir sağlık sorunlarının olup olmadığını başvuru sırasında mutlaka bildirecektir. Bildirilmeyen sağlık sorunları ile ilgili sorumluluk öğrenci velisine aittir. 

d) Kronik hastalığı bulunan adayların sağlık durumlarını ilgili alana uygun olduğuna dair sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu raporun usulüne uygun olarak yenilenmesi öğrenci velisinin sorumluluğundadır. 

e) Okulumuza başvuracak adaylar; Türk Sanat Müziği (Hazırlığı olan) ve Türk Halk Müziği (Hazırlığı olan) Alanlarından birini seçmek durumundadırlar. Her alanda birer sınıf açılmaktadır. Sınıf Kontenjanlarımız 30 kişiliktir.

 

f) Okulumuzda Hazırlık sınıfı + 4 yıl eğitim verilmektedir.

 

g) Ön kayıt Başvuruları için öğrencilerimizin mutlaka Velileri ile birlikte okulumuza müracaat etmesi gerekmektedir.

h) Başvuru süreci tamamlandığında okul müdürlükleri; e-Okul Sisteminde oluşturulan randevu programına göre başvuru yapan adayların sınav tarihi ve saati bilgilerini her aday için ayrı ayrı belirleyerek gireceklerdir. Adaylar, e-Okul Sistemine Çalışma Takviminde belirtilen tarihte sınava girecekleri okuldaki Yetenek Sınavı tarihi ve saatini öğreneceklerdir (EK-2). 

ı) 3 (üç) farklı okul/alan ya da aynı okul bünyesinde en fazla 3 (üç) alan için Yetenek Sınavına başvuru yapan adayların sınav tarihleri e-Okul Sistemi tarafından farklı günlerde olacak şekilde düzenleme yapılarak adaylarca e-Okul Başvuru İşlemleri ekranından "Sınavı Giriş Belgesi" alınacaktır. Söz konusu belgenin alınamaması halinde sınav gününe ait "Sınav Giriş Belgesi"  ilgili okul müdürlüğünce de verilebilecektir. Adaylar e-Okul Sisteminde kendileri için oluşturulan randevu tarihi ve saatinde Yetenek Sınavına girmek zorundadırlar. Ancak, mücbir sebebini (yakınlarından birisinin ölümü, kaza geçirme, hastalık ... vb.) belgelendirenler okul müdürlüğünce sınav tarihleri süresince değerlendirilebilecektir. 

 Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

 1)      Öğrenci Kimlik Fotokopisi

 2)      1 adet vesikalık Fotoğraf

 3)      Okul Aile Birliği Banka Bağış Dekontu (400 TL)  (Okul Mail adresine gönderilebilir.)

 

OKUL AİLE BİRLİĞİ HESAP ADI : İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi Okul Aile Birliği

OKUL AİLE BİRLİĞİ BANKA :Akbank /Etiler Şubesi

OKUL AİLE BİRLİĞİ IBAN: TR18 000 4600 689 888 000 1093 14

OKUL MAİL ADRESİ :  iuitriguzelsanatlarlisesi@gmail.com    

OKUL TELEFON: 0212 823 00 05


MESAİ GÜNLERİ SAAT 10.00 -16.00 ARASINDA ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZ SINAV BAŞVURUSU İÇİN OKULUMUZA GELEBİLİRLER.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.06.2022 - Güncelleme: 03.07.2023 13:22 - Görüntülenme: 5927
  Beğen | 2  kişi beğendi