May

Haliç Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Murat Salim TOKAÇ okulumuz öğrencilerine yönelik 15 Mayıs Çarşamba günü 12.00’da “İki Saz Bir Sazende” başlıklı seminer ve dinleti düzenleyecektir. Güzel Sanatlar liselerimizin kıymetli öğretmen ve öğrencileri ile tüm velilerimiz davetlidir.

May

Okulumuz İ.Ü Itri Güzel Sanatlar Lisesi ve Etiler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri arasında “SPELLING BEE” İngilizce heceleme yarışması 17 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. İki okuldan toplamada 20 öğrenci yarışacak olup ,İngilizce kelimelerin kolaydan zora doğru hecelenmesi amaçlanmaktadır . Gençlik haftasını da renklendirecek olan bu etkinlik İngilizce dersi açısından ilgi ve isteklerini pozitif şekilde etkilerken, ilk üçe girecek öğrencilerimizin ödüllendirileceği   yarışmayı heyecanla beklemekteyiz.

May

Okulumuz Model Birleşmiş Milletler Kulübü (MUN) etkinlikleri kapsamında 26-28 Nisan tarihleri arasında Hacı Bektaş Veli Anadolu Lisesinin düzenlediği Hbvalmun Konferansına, 8 öğrencimiz ile katılım sağladı.Okulumuzu çeşitli görevlerde başarıyla temsil eden öğrencilerimizi tebrik eder, onlara rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Duygu Özdemir matematiksel düşünce ve strateji kurmaya yönelik Zeka ve Strateji Oyunları ile ilgili okulumuz öğrencilerine seminer ve atölye çalışması düzenlemiştir. Öğrencilerimize Türk Strateji Oyunu Mangala ve çeşitli zeka oyunları tanıtılmış ardından atölye çalışması yapılmıştır.
Sayın hocamıza teşekkür ederiz.

May

Okulumuz Model Birleşmiş Milletler Kulübü (MUN) etkinlikleri kapsamında 16-18 Şubat tarihleri arasında Balmun'24 Konferansına, 5 öğrencimiz ile katılım gösterdik. Okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimizi tebrik eder, onlara rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Üst Öğrenim Kurumlarının tanıtılması kapsamında 11. Sınıf öğrencilerimiz ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi/Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi/Türk Musikisi bölümü ziyaret edildi. Öğrencilerimiz üniversitede öğretim üyeleri ile tanışıp derslere konuk oldular.

May

Üst Öğrenim Kurumlarının tanıtılması kapsamında 11. Sınıf öğrencilerimiz ile İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı bölümü ziyaret edildi. Öğrencilerimiz üniversitede işlenen derslere konuk olarak, 'Sahne Sanatları' bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu konseri dinlediler.

Mrt

İstanbul Valimiz Sn. Davut GÜL okulumuzu ziyaret etti. Okul faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Gül'e Beşiktaş Kaymakamı Sn. Oğuzhan BİNGÖL ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Sedat IŞIK eşlik etti. Öğretmen ve öğrencilerimizle biraraya gelen valimize, okulumuz müzik öğretmenleri Gürkan ORTAKALE (İstanbul Üni. Öğr. Gör.) ve M.Salih YILDIRIM yönetimindeki korolarımız tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Mrt

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi'ndeydi. Öğrencilerimizin mini dinletisiyle başlayan etkinlik şan pedagogları Arses Eral, Ayşe Sezerman ve solist Ufuk Karakoç'un katılımı ile gerçekleşti. Etkinlik sanat, opera ve ses eğitimi konularında yapılan konuşmalar ve öğrencilerimizden gelen soruların cevaplanmasıyla devam etti. Şan pedagoglarımızın opera sanatına yatkınlığı ve yeteneği olan öğrencilerle yaptığı atölye çalışması ile etkinlik sona erdi. Değerli sanatçı ve pedagoglarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında ilçemizde uygulanan "şiir okulda projesi" ile öğrencilerimiz Türk Edebiyatı'nın büyük şairi Yahya Kemal Beyatlı'nın şiirlerini seslendirdi. Programa İlçe Milli Eğitim müdürümüz Sedat IŞIK ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Harun YAZAR beyefendiler teşrif ettiler. Programın hazırlanmasında emeği geçen Edebiyat öğretmenimiz Fatma Melike Kopuz'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem sonu karne törenimizi gerçekleştirdik.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının Sosyal Etkinlikler Haftası kapsamında, Beşiktaş İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz, anı paylaşımında bulunarak kendileri için değerli olan anılarını arkadaşlarıyla paylaşmışlardır. Bunun yanı sıra, yeteneğini paylaş etkinliği ile sahnede rol yapma yeteneklerini sergilemişlerdir. Öğrencilerimizi özgüvenleri ve eşsiz yeteneklerini arkadaşları ile paylaştıkları için canı gönülden tebrik ediyoruz.

Ock

Okulumuz öğrencileri, Toplum Hizmeti Çalışması kapsamında Etiler Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayan değerli büyüklerimize 1 saatlik müzik dinletisi gerçekleştirdiler. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

Beşiktaş İstanbul Üniversitesi İtrî Güzel Sanatlar Lisemizde dönem sonu sosyal etkinlikler haftası kapsamında okulumuz öğretmenleri Muhammet Salih YILDIRIM ve Fatma Melike KOPUZ tarafından okulumuz konferans salonunda bilgi yarışması ile hitabet yarışması etkinlikleri gerçekleştirildi. Bilgi yarışmasında her sınıf kademesinden iki öğrenci alınarak dört grup oluşturuldu. Birinci olan sınıf grubu ödüllendirildi. Hitabet yarışmasında ise MEB'in belirlemiş olduğu konsept başlıklarda kendi metinlerini hazırlayan öğrenciler tüm okula hitaplarını gerçekleştirdi. Oylama sonucu "İstiklal Marşı Dizeleriyle Oluşturulmuş Bir Kurtuluş Konuşması" konulu hitabıyla birinci seçilen öğrencimiz ödüllendirildi. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

Beşiktaş İstanbul Üniversitesi İtrî Güzel Sanatlar Lisemizde dönem sonu faaliyet etkinlikleri kapsamında okulumuz öğretmeni Ece YILMAZ YETİŞ tarafından hazırlanan oyun saati etkinliği gerçekleştirildi. Katılım sağlayan öğrencilerimizden dereceye girenler ödüllendirildi.