Mrt

İstanbul Valimiz Sn. Davut GÜL okulumuzu ziyaret etti. Okul faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Gül'e Beşiktaş Kaymakamı Sn. Oğuzhan BİNGÖL ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Sedat IŞIK eşlik etti. Öğretmen ve öğrencilerimizle biraraya gelen valimize, okulumuz müzik öğretmenleri Gürkan ORTAKALE (İstanbul Üni. Öğr. Gör.) ve M.Salih YILDIRIM yönetimindeki korolarımız tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Mrt

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi'ndeydi. Öğrencilerimizin mini dinletisiyle başlayan etkinlik şan pedagogları Arses Eral, Ayşe Sezerman ve solist Ufuk Karakoç'un katılımı ile gerçekleşti. Etkinlik sanat, opera ve ses eğitimi konularında yapılan konuşmalar ve öğrencilerimizden gelen soruların cevaplanmasıyla devam etti. Şan pedagoglarımızın opera sanatına yatkınlığı ve yeteneği olan öğrencilerle yaptığı atölye çalışması ile etkinlik sona erdi. Değerli sanatçı ve pedagoglarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında ilçemizde uygulanan "şiir okulda projesi" ile öğrencilerimiz Türk Edebiyatı'nın büyük şairi Yahya Kemal Beyatlı'nın şiirlerini seslendirdi. Programa İlçe Milli Eğitim müdürümüz Sedat IŞIK ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Harun YAZAR beyefendiler teşrif ettiler. Programın hazırlanmasında emeği geçen Edebiyat öğretmenimiz Fatma Melike Kopuz'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem sonu karne törenimizi gerçekleştirdik.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının Sosyal Etkinlikler Haftası kapsamında, Beşiktaş İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz, anı paylaşımında bulunarak kendileri için değerli olan anılarını arkadaşlarıyla paylaşmışlardır. Bunun yanı sıra, yeteneğini paylaş etkinliği ile sahnede rol yapma yeteneklerini sergilemişlerdir. Öğrencilerimizi özgüvenleri ve eşsiz yeteneklerini arkadaşları ile paylaştıkları için canı gönülden tebrik ediyoruz.

Ock

Okulumuz öğrencileri, Toplum Hizmeti Çalışması kapsamında Etiler Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayan değerli büyüklerimize 1 saatlik müzik dinletisi gerçekleştirdiler. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

Beşiktaş İstanbul Üniversitesi İtrî Güzel Sanatlar Lisemizde dönem sonu sosyal etkinlikler haftası kapsamında okulumuz öğretmenleri Muhammet Salih YILDIRIM ve Fatma Melike KOPUZ tarafından okulumuz konferans salonunda bilgi yarışması ile hitabet yarışması etkinlikleri gerçekleştirildi. Bilgi yarışmasında her sınıf kademesinden iki öğrenci alınarak dört grup oluşturuldu. Birinci olan sınıf grubu ödüllendirildi. Hitabet yarışmasında ise MEB'in belirlemiş olduğu konsept başlıklarda kendi metinlerini hazırlayan öğrenciler tüm okula hitaplarını gerçekleştirdi. Oylama sonucu "İstiklal Marşı Dizeleriyle Oluşturulmuş Bir Kurtuluş Konuşması" konulu hitabıyla birinci seçilen öğrencimiz ödüllendirildi. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

Beşiktaş İstanbul Üniversitesi İtrî Güzel Sanatlar Lisemizde dönem sonu faaliyet etkinlikleri kapsamında okulumuz öğretmeni Ece YILMAZ YETİŞ tarafından hazırlanan oyun saati etkinliği gerçekleştirildi. Katılım sağlayan öğrencilerimizden dereceye girenler ödüllendirildi.

Ock

Beşiktaş İstanbul Üniversitesi İtrî Güzel Sanatlar Lisemizde dönem sonu faaliyetleri kapsamında, okulumuz öğretmenleri Fatih Uzuncan ve Gülseren User tarafından hazırlanan Kahoot ve Jeopardy etkinlikleri gerçekleştirildi. Sınıf kademelerine göre 2 grup halinde katılım sağlayan öğrencilerimizden dereceye girenler kitapla ödüllendirildi.

Ock

MEB’in hazırlamış olduğu sosyal etkinlikler haftası kapsamında Beşiktaş İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz öğretmenleri ile Harbiye Askeri Müzesi’ni ziyaret ederek geçmişten günümüze Türk tarihi ve kültürü bilincini oluşturmak amacıyla  bir gezi gerçekleştirdi. Program kapsamında Dünyanın en eski askeri bandosu olan Askeri Mehter Takımı’nın muhteşem gösterisi izlendi.

Ock

Okulumuz 11. Sınıf THM ve TSM öğrencileri, dönem sonu faaliyet programı kapsamında okulumuz müzik  öğretmenlerinden Emre IŞIK tarafından daha önce deneyimlemedikleri bir faaliyet gerçekleştirdiler. Bu sefer direksiyonun başına onlar geçti ve hocalarının stüdyo kaydını gerçekleştirdiler.

Ock

Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan askerlerimizi anmak amacıyla okulumuzda bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Milletimizin başı sağ olsun

Ock

Sözü Kabataş Erkek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Emrah Ayhan'a, bestesi Müzik Öğretmenimiz Muhammet Salih Yıldırım’a ait olan ve Müzik Öğretmenimiz Emre Işık tarafından aranje edilen “Filistin Marşı” öğrencilerimiz tarafından seslendirildi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunarız.

Ock

Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy vefatının 87. yılında “Ezelden Aşinanım Ben” eseri icra edilerek yâd edildi.
Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Beşiktaş İstanbul Üniversitesi İtrî Güzel Sanatlar Lisemizde, Kaymakamımız Oğuzhan BİNGÖL ve Milli Eğitim Müdürümüz Sedat IŞIK’ın katılımlarıyla Şeb-i Arus, Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Değerli katkılarından dolayı Doç. Dr. Ubeydullah SEZİKLİ ve Emre IŞIK hocalarımız ile sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.